петак, 10. децембар 2010.

Reč dve o patetici

                 Ja nisam ljubav. Niti ono što ja osećam. Ni ti nisi ljubav, niti ono što ti osećaš. Ni smešak, ni ljutnja, nervoza ili radost. Ni dubljenje na glavi. Mi smo ljubav. Stisak ruke, zagrljaj i izmamljeni osmeh. I presreteni pogled je ljubav. Ruka na ramenu. Teška ili laka. I udarac čvrge. Sve  to. Par ili nepar, kao ispunjenost i usamljenost. Ja sam samo nepotpuna zaljubljenost, ti si neuzvraćeno dopadanje. Ni lasta nije proleće. Ni roda. Ni zumbul, a ni ljubičica. Ni odvajanje, tvrdoglavost i svojeglavost nisu ljubav, baš kao što pripadanje jeste. Čuvanje nije ljubav, već poklanjanje. Moja misao ne stvara osećaj ljubavi, ona je baš kao sladoled, slatka i topljiva. Ja verujem u ljubav. I ti veruješ u ljubav. Ne sumnjaš u njeno postojanje.  A mi? Pa mi valjda znamo šta je to. Ljubav je nespremnost, nespretnost i neodređenost. Ona je pronalaženje i gubljenje. Razgovor i ćutanje. Ona je sve. Samo nije navika.  Prepuštanje, spajanje, stapanje dve tačke. Bez one druge možeš voleti samo sebe i zatvarati čarobnu vezu u sebe samog. I biti sebičan. Zato je ljubav nesebična. Vezivanje je žrtvovanje. Koga vezati? S kim se uvezati, za koga se žrtvovati? S kim voleti? S kim se voleti? To je valjda pitanje ljubavi...a to nisam ni ja, to nisi ni ti...

5 коментара:

  1. Nije ovo patetika. :/ Ili jeste? AKo jeste i ja sam patetična.

    ОдговориИзбриши
  2. Далеко од патетике. Ово је дефиниција :)

    Свака част!

    ОдговориИзбриши
  3. Ne slažem se s tobom :P Šalim se :)Mislim da je ljubav nešto što nema definiciju, jer je svako doživljava drugačije. Ipak u jednom se slažem s tobom, a to je, da je ljubav davanje i da je vezivanje žrtvovanje. Mada, uvek možeš i da se odvežeš, ne treba to posmatrati kao neki zatvor. Voleti nekoga je moguće i iz daleka.

    ОдговориИзбриши
  4. Ipak, hrabrost je i pokušati definisati šta je to ljubav i šta nije, osim što je reč. Fini, topli postić koji greje u ovim hladnim danima. :)

    ОдговориИзбриши